Pages


22 Mart 2008 Cumartesi

"ı am not accountable for any thing to any one!"

salı günü kazıcı hocanın davetiyle kendimizi odasında bulduk. konu, danışman hocalarımızın belirlenmesiydi. ilgilendiğim konu itibariyle bayadır aklımda olan ama birlikte çalışma konusunda tedirginliklerim olan bir hoca düştü payıma: İ. Safa Ü. hoca.. Osmanlı'nın son dönemlerinden itibaren olan islam tarihi hep ilgimi çekmiştir. aklımda osmanlıca bir eserin transkripsiyonu da vardı ama ya divanî okutacaklar yada kütüphaneye gidip ilginç bi eser, küçük bi risale araştıracaksın ki hoca da artık tükendi öyle şeyler dedi.. hasılı zorlu bi dönem var önümde.. samanlıkta iğne aramak gibi bişey konu belirlemek de.. konu seçersin; ya beğenmezler yetersiz bulurlar ya "bu konu boyunu aşar" derler, diyor tecrübeliler.. hayırlısı bakalım..

"vâlih-ü hayran oluben kendözümden bî-haber
şimdiyi bilmez bu aklum, ne bile ferdâsını" Akşemseddin Hz..

***
perşembe günü mandalinle yağmurlu bir günde bahçelievler havası aldık, korktuğumuz "başımıza" gelmedi de kapıdaki görevli yardımcı oldu sağolsun..

***
hmm, bu arada bugünlerde buradaki sesim başka yazımerkezlerinde eko yapmaya başlamış da haberim yokmuş.. ne güzel, hep bunu istemiştim oysa, sonunda başarabilmişim..
bir de, bir hal tercümesi yazsalar keşke benimle ilgili.. yanlışları ve yanlış anlaşılmaları düzeltir eksikleri tamamlarım, söz veriyorum!

hayat ne tuhaf.. bir zamanlar şöyleyken böyle; şimdi böyleyken öbür türlü..

"eğlen güzelim gününü gün et,ben vaz geçmişken eğlen..."
dilime dolandı da bu pekkan şarkısı, bulup bi yerlerden dinlemeli.. bir zamanlar bu konuda bana yardımcı olan biri vardı.. rica etsem bulur mu ki.. yoo yoo, entellektüel (yada türevleri hiç farketmez) olma yolundaki birini böyle basit işlerle meşgul edemem, kendi işimi kendim halletme vaktim gelmiş! olur yada olmaz.. bir gün olan her gün olacak değil ya..

***
niye kırılgan bir yapım var bilmiyorum ki, elimde değil.. kırmamak o kadar zor mudur??

***
ve an gelir...

(not to be continued)

2 yorum:

reyhan dedi ki...

laptobumu alayım indiririm ben sana canım, kimselere muhtaç etmem seni :) listeyi hazırla ! ;)

hulofera dedi ki...

eyvallah cancağızım, Allah razı olsun ;) artık yenileyecek misin, tamir mi ettireceksin hallet şu laptop işini, sensiz tadı yok buraların gari :)