Pages


30 Ocak 2012 Pazartesi

"ev alma, komşu al"

diye boşuna dememişler.. hafta sonu karşımıza yeni bir komşu geldi.. halim selim iyi insanlara benziyorlar..
e taşınma hali, evi biraz yaptırdılar da, tabiiki ufak tefek tıkırtılar, matkap sesleri oluyordu.. fakat üstlerindeki komşu cumartesi, temizlik yapıldığı gün, indi merdivenlerden aşarı bas bas bağırdı: "ben sizi iki defa uyarmadım mı, ses yapmayın diye." taşınıyoruz, ne yapalım diyorlar ama adam coşmuş, kadına karşı "seni gömerim oraya gibi" çirkin sözler bile sarfetti yani.. bir tahtası eksik herhalde, bugün camdan takip mi etti ne yaptıysa asansöre bindiğinde, adamcağızı yukarı çekmiş başlamış yine fırçalamaya.. Allah akıl fikir versin.. bu insan en ufak seste aşağıya inip çirkinleşecek herhalde..


apartmanımızda komşuluk diye bir şey yok zaten.. taşınalı 3 sene oldu, karşıdaki eski komşum hariç, bir kişi hoş geldin diye gelmedi.. bebek oldu, bir tane hayırlı olsun diyen yok.. hep yaşıtım, kafa dengi, samimiyet kurabileceğim bir komşu istiyordum ama nasip.. yaşıtım olmasa da karşıma yeni taşınan komşu ile iyi anlaşacağız gibi görünüyor, inşallah öyle olur..

5 yorum:

Gelin Ayşe dedi ki...

Insallah oyle bir komsuya sahip olursun. Komsuluk cok onemli. Mesela annemlerin komsulariyla arasi cok iyi. Ayni apartmanda degiller ama ayni mahalle ve komsuluktan cikip arkadas oldular, en kotu gununde gercekten yardimci oluyorlar.

Benimde Turkiyede kaldigim zamanlar komsularim coook iyiydi. Cok ozledim onlari. Allah binlerce kez razi olsun onlardan baana yaptiklari dostluklari icin en kotu zamanlarimda.

Senin apartmandakilere bayagi acayip insanlarmis. Kapidanda olsa hosgeldiniz veya teprikler denilir demi :) hayirlisi, belki yenileri gelir :)

bluestyle dedi ki...

Malesef bu durum nerdeye her apartmanda olan bir durum halini aldı.Ben de güzel komşuluklar kurmak isteyen biriyim ama malesef artık insanlar güvensiz ve yalnız .
Keşke biz komşu olsaydık komşuluk ederdik:)

hulofera dedi ki...

o zor günlerde öyle komşuların olduğu için çok şanslıymışsın ayşe.. anadolu insanı komşuluk özelliklerini ist.dakiler yitirmemiş.. inşallah da yitirmez.. yurt dışında da kendi milletinden olanlara insan daha çok sarılıyordur herhalde :)

bluestyle, ah keşkem :)

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

valla çok önemli komşuluk bizde yeni bir yere taşınmayı düşünüyoruz ama en büyük tedirginliğim karşı komşu kim olacak bahçeler karşılıklı çünkü düşünüyorum da ters ve zor bir aile denk gelirse işimiz iş olur...

hulofera dedi ki...

sonsuz dekorasyon.. kesinlikle öyle, inşallah anlaşabileceğin kimseler olur da acil bir ihtiyaç anında rahatça başvurabilirsin ;)