Pages


2 Eylül 2009 Çarşamba

sonra..




Çocuğunu asma köprüde sallayan
Bir annedir İstanbul
Ki onun
İçi süt dolu
Biberonudur Kızkulesi
Soğusun diye suya tutulan...

Sunay Akın


***


Doğum günümde kafamıza göre takılalım diye arabayla üsküdar'a, ordan vapurla beşiktaş'a, akabinde otobüsle ortaköy'e geçip orucumuzu açtıktan sonra dönüş yolu üzerinde beşiktaş starbucks'taki molada kahvelerimizi beklerken gözüme çarptı, bu fotoğraftaki dizelerin olduğu kağıt..


huhh.. ne uzun cümle kurmuşum :)


ne güzel bir gündü o gün.. güzel haberler almıştım..
ve ne güzel akşamdı o akşam.. güzel sözler duymuştum..
işte bunlar da yazının, arabesk güne dair arabesk cümleleri :)

hâsılı, vapurla karşıya geçmeyeli epey olmuş.. özlemişim.. çok yorulduk ama yorgunluğumuza değdi doğrusu.. aslında niyetimiz yıldız korusuydu ama ben çabucak halsiz kalınca koruda dolaşmayı gözüm almadı tabii..

fotoğraf makinemizi almayı unuttuğum için pek çekim de yapamadım, malesef.. cep telefonuyla hava kararmadan bir kaç tane çektim, hatıra kabilinden.. soldaki fotoda hayati, çıkarttığı bizim fotoğraflarımızdan birinin arkasını doldurmakla meşgul.. her durak, her farklı mekanda bir fotoğrafın arkasına yazılar yazdı.. bazılarına da ben karaladım birşeyler.. tarih attık, mekan bildirdik, olabildiğince net hatırlayalım o günü diye..
iftarı ortaköy'de nerde yapsak diye dolaşırken, köprünün ayağındaki "beltaş" bilindik, orda yapalım dedik.. yemekler tek kelimeyle berbattı.. hayatımın en kötü pilav üstü dönerini yemiş olmalıyım.. yanında getirdikleri patateslerin yağı çok ağır kokuyordu.. çorba desem, ayrı bir alem.. orası eskiden sanki "beltur" idi, yani belediyenindi diye hatırlıyorum ama yanlış da olabilir.. boğazın orta yerinde, denize sıfır, bir yanında köprü bir yanında ortaköy camii.. bu kadar güzel bir mekanda, bu kadar kötü sunum-berbat yemekler, çok üzücü..
sonuç, bütün aksiliklere rağmen özel-güzel-farklı bir gün oldu, çokk teşekkür ederim hayati :)

3 yorum:

mandalina dedi ki...

o gün aldığın güzel haberleri merak ettim ben şimdi :D
"en yakın/ en iyi arkadaş" kontenjanıma rağmen şimdiye kadar benimle paylaşmamış olmandan dolayı seni esefle kınıyorum hulofer. hıh :P

hulofera dedi ki...

hemmen kuruntu hemmen kuruntu :D

Siyah elma dedi ki...

ÇOK GÜZEL BİR GÜN OLMUŞ. BEN RAMAZANDA DIŞARIYI PEK GÖZE ALAMADIM. BAZEN KARARTTIM GÖZÜMÜ AMA NİYETLENDİĞİMİN PEK AZINDA DIŞARI ÇIKABİLDİM.