Pages


16 Ocak 2012 Pazartesi

biz kaza ve kadere inanırız.. elhamdülillah..

şu hayatta her şey insan için diye boşuna dememişler, acısı da tatlısı da..




geçenlerde, kalbinin midesinin olduğu kısımda gelişmesinden dolayı, iç organları yer değiştirdiği için yaşama şansı olmayan bir bebekten bahsetmişlerdi.. en ünlü hastanelerin en ünlü prof.ları dahil hepsi bebeğin alınması gerektiğini söylemişler.. anne adayı kocası dahil hiç kimsenin sözüne kulak asmayıp bebeği doğuracağını söyleyerek doğurmuş.. bebek elbette fazla uzun yaşamamış, sadece 5 gün, ama annenin büyük bir dirayet gösterek, bütün sıkıntıları göze alarak doğurması takdire şayan doğrusu..


doğum sonrası eşinin görürsen unutamazsın ısrarlarına rağmen, arkadaşımın ve annesinin vesilesiyle görmeye gitmiş, bebeğini.. o süreye ve sonrasında vefat edinceye kadar hareketsiz yatan bebek annesi eline dokununca elini sıkmış, ayakları hareketlenmiş.. işte anne ile bebek arasındaki o özel bağ..


babannem gayet neşeli bir insandı.. iki evladını bebekken kaybettikten sonra, ki yaşaması da dayanması da çok zor bir hikayedir onunki de, asıl neşesini kaybettiğinden, öncesinde bir söyleyen iki gülen bir insan olduğundan bahsederdi, hep.. Allah kimselere evlat acısı yaşatmasın, yaşayanlara da dayanma gücü, sabır versin..

4 yorum:

Gelin Ayşe dedi ki...

amin amin, rabbim kimsenin basina vermesin boyle aci bir durum. Suan 30 haftalik hamile bri olarak buna dayanabilirmiydim bilmiyorum, cok zor.

hulofera dedi ki...

aynen öyle.. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah..

Tatlı Tuzlu Anılarım dedi ki...

ne güzel yazmışsınız babannenize katılıyorum çok neşeli oldugumu söylerler benımde hiç derdim yok gibi gözükürmüşüm hep...ıkı bebegımı kaybettim insanın neşesi ister istemez azalıyor...şimdi ne kadar dayanıklıymışsın diyolar ama Allah biliyor içimdeki yangını.Rabbim kimseye göstermesin evlat acısını öyle zor ki ama demişsin ya kaza ve kadere inanırz diye ,ahirete de inanırız biz ve meleklerim orada annelerini beklerken benim hissiyatım kayıp değil özlem olmalı kavusacagım günü bekliyorum...kimininki 9 ay sürer bizim ki bir ömür...

hulofera dedi ki...

Rabbim size onları cennetin kapısında beklerken vaadediyor.. dayanması ne zor ama ne kadar da güzel bir müjdedir bu.. ecrini kat kat versin inşallah, sabrının.. ve bir daha evlat acısı yaşatmasın, tez vakitte sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip etsin inşallah..