Pages


13 Kasım 2009 Cuma

geçen günlere kısa özet

Teyzem Almanya'dan gelmişti 15 gün önce,direk Bursa'ya geçmişti.. hafta başında da İstanbul'a geldi, annemlere.. ben de gittim, hoşbeş-sohbet-muhabbet çok güzel geçti.. teyzemin yeri başkadır bizde..

salı akşamı saat 01:05'de zannetiğimiz uçağına biz götürdük, bagajları vereceğimiz sırada görevli Köln uçağın kapılarının kapandığını söyledi.. şaşırdık.. oysa bizim bildiğimiz vakte daha 2 saat vardı.. meğer uçağın kalkış vakti 10:50 imiş, orada olma vakti değil.. kısacası bilet yandı, yenisi alındı, ertesi gün uğurladık teyzemi..

bilet internetten alınmıştı ve hiç bir açıklaması olmadan üç tane saat yan yana yazılmıştı.. 10:50 01:05 03:15 şeklinde.. hepsinin arasında iki saat olunca haliyle teyzem de fazla düşünmeden 1'i kalkış 3'ü de iniş vakti olarak bellemiş.. nasip işte, teyzemin bende kalmasını çok istiyordum ama fırsat olmamıştı, demek çok istemişim ki nasip etti Allah :)

buarada; kolonya kelimesi Almanya'nın Köln şehrinden geliyormuş.. yani kolonya Köln demek yada Köln kolonya ;)

***
çarşamba günü isam'a gittim, bir hocamızla tezimin gidişatı hakkında görüşmek amacıyla.. yanımızda başka bir hoca daha vardı.. bana neden latinize yapmadığımı sordular, sırf latinize etmek bile başlı başına bir tez olabilirmiş, şaşırdılar.. fakat danışman hocam istememişti.. ayrıca ne yapabileceğim konusunda kendisi pek yardımcı da olmadığı için ve beni "ne yapacağın sana kalmış, o senin tezin" şeklinde sözlerle başından savdığı için - ki ben böyle algılıyorum, böyle düşünüyorum- ona çok kızgınım.. isam'da görüştüğüm hocadan Allah razı olsun.. bana pek çok fikir verdi ve cesaretlendirdi bu konuda.. yeniden tezimin gidişatı değişti malesef vakit kaybından başka bir şey olmadı kısacası.. geçen vakte mi yanayım, heba olan emeklerime mi!!

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Tezim bir kere geri dönmüştü. Hem de hiç okumadığına emin olduğum bir kadın hoca tarafından. Sadece arkasını çevirip kaynakçaya bakmış, yeterli bulmadığını söylemişti ama olabilecek en kötü şekilde, rencide ederek. (Olayın giyiniş tarzlarımızdaki farktan kaynaklandığına inanıyorum) Bu arada ödevi aldığım hocam da süklüm püklüm oturup susmuştu. Kendimi kızlar tuvaletine atıp hüngür hüngür ağladığımı hatırlıyorum. Hülya Koçyiğit idolümdür de. :P

Şimdi gülüyorum ama başındayken çok stresli oluyor bu tez işi. Allah kolaylık versin.

Mare dedi ki...

Ben bu tez isini pek anlamadim, simdi bu üniv. bitirme tezimi ?
Komplo teorisi falan mi ;)
Ortalikta bir tez dönüyor ama ben anlamamak, tez söyleyin what is this:)))

hulofera dedi ki...

derya; senin durum benimkinden "şimdilik" kötüymüş, geçmiş olsun ;)
ben umarım o safhaya gelmem :S

mare; this is master tez :p
yüksek lisans tezim, hayırlısıyla bitecek inşallah :) ama bu gidişile ben tez hocama "komplo tez"ler üreteceğim:D

Mare dedi ki...

kolay gelsiiiiiiiiiiiiiin ;) Rabbim yardim etsin, kitap kokusu güseldir :)

hulofera dedi ki...

eyvallah mare, sağolasın ;)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

o nasıl bir danışman hocadır öle. söle bek istiyorsan bi köşede sıkıştırıp icabına bakayım:P

ay gıcık oldum inan ki. cıkcık yahu.

teyzenin sen de kalmasına sevindim:)

hulofera dedi ki...

hehe papatya, aklımda bulunsun :p
bir de beni düşünn!

program dışı da olsa ben de sevinmiştim :D