Pages


21 Nisan 2009 Salı

arı vız vız vız

bu aralar günlerim karışmış durumda.. uzun süre evde olmamın etkisi mi, yoksa çok değişik bir şey olmadan geçen hayatın getirisi mi bilemiyorum.. zaten unutkanım orası ayrı, ama sabah kalktığımda bugün salı mıydı acaba yoksa çarşamba mı diye sorarken buluyorum kendimi.. hayrolsun..
***
armutlu'ya giderken hava fevkalade güzeldi.. fakat giderken arabada açılan klimanın etkisiyle birlikte armutlu'nun aşırı rüzgarlı havası ve benim heveskar ayrıca da sıcağı sevmediği için-ki sıcaktan bunalınca burnumun ucu kaşınır:)- kalın giyinmeyi bir türlü öğrenemeyen tabiatım sayesinde tatil dönüşü yorgan-döşek hasta oldum malesef.. bunun dışında yine de dolu dolu geçen günlerime-hamdolsun- değdi sayılır..
genel anlamda bakıldığında armutlu sıkılmadan vakit geçirilebilecek bir mekanmış.. çok fazla aktivitesi var çünkü.. deniz ve kaydıraklarıyla eğlenceli hale getirilmiş havuzu saymazsak hamam atraksiyonları(kaplıca-türk hamamı-fin hamamı-sauna vs.), lunapark-fazla oyuncak yok içinde ama benim gibi gondolla nefis körleyecek kadar-, go-kart, bisiklet kiralama, beleş sinema, küçük alışveriş merkezi, dağ motoru, oyun salonu+internetcafe, konferanslar, yatla mudanya gibi yerlere turlar vesaire.. gelgelelim bu kadar atraksiyon yalnız isen hiç çekilmiyor elbette.. pazartesi sabahı hayati döndüğü ve o gün benimle keyfince takılacak arkadaşım da olmadığı için sabahki havuz seansı hariç biraz sıkıcı geçti.. ancak ev ahalisiyle lafladım bütün gün :) geçirdiğim 2bçk günlük süre zarfında hava öğleden sonraları kapalı olduğu için hayal ettiğim gibi fotoğraflar çekemedim.. özellikle gidiş yolu üzerindeki zeytin ağaçlarının altının sapsarı çiçeklerle bezenmiş halini fotoğraflayabilmeyi çok isterdim.. öyle güzel görünüyorlardı ki.. insanın diline " bahar geldi çiçek açtı, arılar hep dolaştı, arı vız vız vız.." şarkısı dolanmamsı imkansız ;)

dönüş yoluna salı günü öğleninde çıktık.. iznik üzerinden sakarya'ya ordan istanbul'a geçtik.. sakarya'da "küçük evim" diye bir mekanda yemek yedik.. çökertme kebabını çok beğendim.. bilmiyorum aç olduğum için mi, yada sarımsaklı yoğurtlu olduğu için mi.. incecik doğranmış ve sarımsaklı yoğurtla servis edilen patates kızartmasının üzerine kuzu yada dana kavurmadan müteşekkil bir yemek.. ayrıca restoranın hem iç hem dış dekorasyonu gerçekten hoştu.. özellikle de bebekler için orjinal mama sandalyeleri :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir gezi olmuş. Ben de turlarla Anadolu hayalleri kuruyorum. Ama çalışmadan para olmuyor çalışınca zaman olmuyor.:) Okurken özendim, inşallah bizlere de nasip olur.

Siyah elma dedi ki...

Armutlu ya da kuzuluk benim de her bahar aklıma düşen ve fekat türlü türlü imkansızlıklar sebebiyle gidemediğim yerlerdendir. Gezmek nedense, başka bir özlem. Nasipte varsa bize de inşallah. Gayet güzel bir gezi olmuş gibi görünüyor :)

hulofera dedi ki...

derya; nasip olur inşallah.. bazen böyle geziler ummadık bir anda plansız pat diye çıkıveriyor.. armutluya gitmemizde, sakaryaya geçişimizde hep aynı şekilde oldu.. darısı başınıza :)

sakarhafiye; güzeldi hamdolsun.. kuzuluk da güzel ama armutlu daha güzel her bakımdan, tavsiye ederim.. armutluya bir hafta sonu küçük bir çantayla atlayıp vapura gitmek çok kolay aslında.. çünkü tatilköyüne kadar götürüyor vapur ve 1-2 saat içerisinde ordasın :)

reyhan dedi ki...

kaç zamandır istiyorum ben de armutlu'yu, bakalım kimle ne zaman nasip olacak ;) kuzuluksa pek sarmamıştı bu arada.