Pages


17 Temmuz 2008 Perşembe

ordan burdan birşeyler..

kına gecesinde düğün sabahı erkenden evlerine gelmemi tembihlemişti esra, makyajını ve türbanını yapmam için.. ben kendi düğünümde de makyajımı kendişm yapmış, başörtümü kendim bağlamıştım.. nerdeyse bir parmak kalınlığında yaptıkları o porselen makyajı hiç sevmiyorum.. kafama da öyle büzgü büzgü birşeyler yaptırmayı düşünmediğim için gereksiz görmüştüm kuaförü.. esralar da beğenmişler ve benden bu konuda ricada bulunmuşlardı, evvelden de..

saat 10 gibi gel dedi esra, 9:45 civarı kahvaltı yapmadan oradaydım.. sağolsun hayati bıraktı beni.. güzelce hafif bir makyaj yapıp, başörütüsünü bağlayarak duvağını yerleştirdik, giydirdik.. damat geldiğinde ikbal abi esra'yı kapı açma parası almadan göndermedi elbette :)

***
uff sıkılıyorum yazarken çok şey biriktirdim.. rahat yazamıyorum zaten.. yazınca rahatsız hissediyorum.. bazı kişilere açık şifre koyacağım galiba yakında, daha rahat yazabilmek için.. belki fotoğraf da koyabilmek için..

***
erkek kardeşim geldi nihayet hollanda'dan ondan bahsetmemişim.. geldiği gibi de burdaki yaz okuluna başladı.. Allah sabır versin ben tahammül edebilir miydim bilmiyorum..
iyi bir şekilde bitirdi orada dönemini ama seneye de kalmak istiyordu, gezerken gezerken "o ülke senin bu memleket benim" başvuruyu kaçırmış.. bosna, fransa, almanya, hollanda sair bölgeler vs... gezip durdu.. Allah'tan o ara derslerini başarmış bari.. bol bol fotoğraf çekmiş, bak bak bitmezz.. heryer bisiklet deyası gibiymiş hollanda'nın.. bisiklet parkları öyle bir izlenim veriyor insana.. önünde-arkasında çocuklarıyla bisiklette dolaşan insanlar.. çok hoş aslında.. pek çok milletten arkadaş edinmiş, en güzel kısmı da bu sanırım.. bir tane koreli ateist bir arkadaşı vardı, en iyi anlaştıklarından biri de oydu.. Allah hidayet nasip etsin diye dua ettik bolca.. pek uzak da değilmiş islamiyet'e anladığım kadarıyla.. hayırlısı..

...

8 yorum:

mandalina dedi ki...

şifreli bir blog açsam
oh be dünya varmış
der miyim acaba diye geçti aklımdan :D
bazen ben de çook zorlanıyorum ne yazıp ne yazmayacağımı hesap edeyim derken.

reyhan dedi ki...

mandalina hele sen kesinlikle ya ayrı bir blog açmalısın ya da bunu halka kapatmalı :) halka yazık olur, fanların var; yeni blog istiyoz !

gelinlik çok güzeldi ... türban - makyaj da; ellerine sağlık meyrâ ;)

melda dedi ki...

kekik'e katılıyorum mandalina :) artık a. kim b. kim öğrenmek istiyoruz ;) ama şifreli blog güzel de olurdu hakkaten.. şimdi biraz resmi oluyor yazdıkların. benimki kadar olamaz tabi. "bu tarif de çok güzel denemenizi tavsiye ederim" hep aynı cümle :P

bu arada şifreli blog açsan kesin davetlin olacakmış gibi konuşuyorum ama :)

melda dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hulofera dedi ki...

elbette diyeceksin mandalin :)

teşekkür ettim kekik :)

melda; yorumun sanırım mandaline ithafen yazıldı, buradan itibaren söz hakkını ona devrediyorum :))

KeLeBeK dedi ki...

bence mandalincim şifreden önce güncellesen sen siteyi yahuuu :)))

bu arada meyracım burdan yazayım düğünümüz ablama diildi en azından henüz :) görümcemi everdik, ablamınki kışa kaldı

KeLeBeK dedi ki...

bide melda demiş ki
"...ama şifreli blog güzel de olurdu hakkaten.. şimdi biraz resmi oluyor yazdıkların. benimki kadar olamaz tabi. "bu tarif de çok güzel denemenizi tavsiye ederim" hep aynı cümle :P"

pişman olmuş gördüm seni kuzum :)))
geri dönsen pek bi mutlu olurduk, tabi davetiye yollarsan mutluluğumuz kat kat katlanırdı:))

Adsız dedi ki...

yok yok pişman olmadım :) annemde kalıyorum 10 gündür, eşim burda değil. o yüzden mutfağımdan uzak kaldım :)