Pages


17 Temmuz 2008 Perşembe

kınayı getir aney..

dün esra'mızı everdik..
salı akşamı geç kalacağım korkusuyla apar topar hazırlanıp kınaya gittim.. her zamanki gibi kızlardan sonra gitsem de vakitlice yetiştim hamdolsun.. kına ümraniye sivaslılar derneğindeydi, bir iş hanının içinde.. saat 8-8bçk arası gittim fakat, kınanın başlaması 10'u buldu.. ailesi önceden ses düzeneği hakkında konuşmuş olmalarına dışarı ses verecek bozuk olanlar dışında en ufak alet bile yoktu.. saat onu geçiyordu ki artık esra'nın abisi iki hoparlörle geldi, yetersiz de olsa bir ses düzeneği oluşturdu.. esra'nın moral sıfır olsa da böyle durumlarda her zaman yaptığı gibi yüzüne gülücüğü kondurup neşelenmeye, hatta neşelendirmeye çalıştı.. hislidir esra ama en üzüldüğü zamanlarda bile hüznünü gizlemeyi başarmıştır, benim tam aksime.. ben genelde pek saklayamam, zorunlu kalmadıkça.. herneyse..

i.hukuku'nda yüksek yapan amerikalı bir zenci halil abi var, esra'nın sınıf arkadaşı, onun da ailesi geldi kınaya.. annesi, eşi, kızı ve kız kardeşiydi sanırım.. çok sevimli oluyor şu zenciler. bizim damat halayına katılıp oyun havasında bir iki kıvırdılar nezaketen :)) ikbal abi ses düzenini kurana kadar komşu teyzelerden biri ortamı hareketlendirmeye çalıştı, başarılı da oldu aslında.. "konyalım"dan girdi "evlerini önü boyalı direk"ten çıktı.. bu arada damat bey konyalı :) tam herşey halloldu eğlence başladı derken ezan okunmaya başlayınca, bu sefer kına hazırlıklarını yaptık vee "yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar"a geçtik :) bütün akisliklere rağmen ağlamayan esrayı orda da ağlatamadık elbette :)

sonrasında bir iki halay, nay nini nay nay..

geldi geçti ömrüm benim, şol yel esip geçmiş gibi...

2 yorum:

mandalina dedi ki...

senin kınanda mum tutamamıştım.içimde kalmıştı.
esranınkinde tuttum neyse ki :)
ses düzeneğinin ayarlanması telaşesinde esrayı yalnız bıraktık sanki biraz. umarım darılmamıştır bize..

kekiğin kınasını merak ediyorum ben. bulunmak nasip olur inşallah. herkesinkinde ha ağladı ha ağlayacak gibi oluyor gelinden once. bakalım kendi gelin olunca ağlayacak mı :D

ha bir de biz yüksek tepeleri söyleyip etrafında dönerken esranın sonraki mısralar için suflörlük yapması da pek hoştu :)

sanki bir şey daha diyecektim ama unuttum :=)

reyhan dedi ki...

bence ağlamayacağım, amacıma ulaştığım o mutlu günde ! :p

insan sevdiği şeyle imtihan oluyor işte, ne kadar önemserdi esra kına gecelerini ... ama olsun, her halükarda güzeldi kınamız.çok güzel anlatmışsın meyrâ, bunun da altından kalktı biricik esramız.

bi de ben acaba salihe esrayı üzme diye tembihlese miydim diye hayıflandım sonradan :P ( hayatüke'ye çok şanslısın yazmam gibi ) annelik taslamamışım Allahtan.