Pages


1 Aralık 2012 Cumartesi

pilates

bu 3. hafta, pilatese gidiyorum, cumartesi-pazar günleri..

sabahları yataktan, hiç dinlenmemiş olarak, ağrılarla birlikte kalkıyordum bayadır.. sırt ağrılarım artık dayanılmaz bir hal almıştı.. yüksek lisans teziyle başladı bu ağrılar, z.s.'nin katkılarıyla zirve yaptı.. doktora gittim; ağrı kesici bir bant yapıştırdı, kas gevşelten hap ve kremle birlikte bazı hareketler içeren bir kağıt verdi.. o hareketleri yaparsam 3 ay içinde sonuç alırmışım..

3 ay gözümde büyüdü tabi.. fizik tedavi süreci hızlandırıyormuş ama 40 yaşından gençler için pek tavsiye de etmiyorlar.. şimdiden başlarsan sonra önünü alamazsın dediler, vücudu alıştırıyormuş.. akupunktur ve bioenerjiye mi gitsem, n'apsam- n'etsem derken, eşimin annesinin tavsiyesiyle pilatese başladım.. iyiki başlamışım.. malum şahıstan dolayı adını çok duyduğum ama hiç izlemediğim-görmediğim nasıl yapıldığını bilmediğim bir spordu kendisi.. ilk dersten itibaren baya rahatlamış hissettim kendimi.. tabiiki bir anda geçmiyor ağrılar ama kaslarım açılmış ve daha dinç durumdayım; duruşum, oturuşum bile bir şekil aldı.. sadece ağrısı, kilosu ve sırt eğriliği gibi belli şikayetleri olanlar için değil sağlıklı kişiler için bile daha esnek, daha dinç olabilmeleri açısından herkese tavsiye ediyorum, şimdilerde..

11 yorum:

amor fati dedi ki...

gecen seneye kadar duzenli olarak yapiyordum ben de. evlenince salladim biraz. cok faydasini gorursun, ben de tavsiye ediyorum :)

hulofera dedi ki...

sen neden yaptın? spor olsun diye mi ;)

Adsız dedi ki...

Pilatesi hayatımın bir parçası yapmaya çalışıyorum bir süredir. Çok faydalı bir spor, bazı hareketler hariç kolay da sayılır. Gel gör ki disiplin denen şey yok, nasıl olacak bilmiyorum. :)

hulofera dedi ki...

kendin mi yapıyorsun.. bana kalsa evde ben de doğru düzgün yapamam herhalde :)

Derya dedi ki...

Ben de doğru düzgün yapmıyorum zaten. :)

Sevcan Ozturk dedi ki...

pilates cok faydali imis gercekten. annem o malum kisinin esliginde her sabah yapiyordu aksatmadan. bir suru sikintisi sona erdi o sayede. bagirsaklarina kadar herseyine etki etti.

amor fati dedi ki...

spor olsun diye yapiyordum evet, kilo vermeye de calisiyordum. hepsi icin ise yaradi :)
internetten cok sayin ablamizin bikac videosunu indirmisti bi arkadas ondan almistim, evde kendim yapiyordum. tabi devam ettirecek azim lazim, ki su aralar kendisine ulasamiyorum :)

Gelin Ayşe dedi ki...

ooo insallah cok faydasi oluuur. Gecmis olsun.

Ayşegül dedi ki...

bende bir iki hafta gittim ama sıkıldım.Step bana daha eğlenceli geliyor.Şimdi ben spor amaçlı stepe başlamayı düşünüyorum yeniden.

Çok geçmiş olsun.Dikkat edin kendinize..

hulofera dedi ki...

eyvallah Ays; ben sevdim platesi ama step daha eğlenceli elbette ;)

mandalina dedi ki...

huloferaaaa evine dön artık. hala pilateste misin? :P