Pages


2 Şubat 2009 Pazartesi

cumartesi

günlük telaşeler arasında olan komik şeyler esnasında bazen, aklıma şunu da yazayım bunu da yazayım, hatta bunu şöyle ifade edeyim gibi cümleler gelirken ve ben o vakitlerde yazmaya üşenirken, blogun başına oturunca hiç birşey gelmiyor.. sadece anımsadığım bir kaç birşeyi "hadi sonra dönünce hatırlayayım" kabilinden sıralıyorum.. acaba aklıma gelenleri ses kaydına falan mı alsam ne yapsam :)

***

cumartesi günü flickrdan bazı arkadaşlarla çengelköy erbab'da buluştuk: turuncu, tûba, morkedi, rukal benim bulunduğum kısma iştirak edenlerdi.. erbab'a ilk defa gittim, güzelmiş.. fakat o da çınaraltı gibi dumanaltı bir mekan(mış).. kısa süre bile otursan insanın üstü başı sigara kokuyor.. çevremde sigara içen kimse olmadığı için sigara kokusuna karşı çok hassasım, çok rahatsız oluyorum.. kapalı mekana sigara yasağı gelemedi mi bir türlü acaba.. geldi diye biliyorum, pek çok yerde yasak-ceza levhasını görüyorum ama bazı yerler özel izinli mi yada yasağı mı uygulamıyor acaba?? bir keresinde garsona sorduğumda henüz "yasa çıkmadı-yasak gelmedi" kavlinden cümleler kurup beni mi kekledi, bilmiyorum tabi :)


neyse, kızlardan ayrıldıktan sonra taksim'e düşürdük yolumuzu.. genç siviller eylem yapacakmış, bir gidip onları da görelim dedik.. fakat eylem tünel tarafında olunca, o soğukta oraya kadar inmeye gücüm yetmedi tabbiki.. istiklalden aşağı doğru seyrederken bazı mağazaları dolaştık, benim isteğimle :) bazen hayati kendine göre bir mağazaya girer, ben de kendime göre.. söz gelimi o gün hayati "dnr" girmişti, ben de mango'ya.. ayıp olmayacağını bilsem mango'daki manzarayı fotoğraflamayı çok isterdim.. kıyafet raflarının bulunduğu duvara karşı boylu boyunca yanyana-sırt sırta sandalyeler dizmişler.. adamların hepsi onlara kurulmuş, hanımlar harıl harıl kıyafet seçmekte.. yanyana- sırt sırta kucaklarında poşetlerle birsürü adam o kadar komik görünüyorlardı ki, görülmeye değerdi doğrusu :)
***
ve bir kez daha özsüt kazandibinin yerini hiçbir yerinkinin tutmadığını anladım, üzülerek..
aslında özsütten yemek istemiyorum.. çünkü ürünlerine likör koyduğuna dair söylentiler vardı.. ben de nautilus'taki özsüt'e sormuştum ve görevli kadın "evet, eskiden vardı ama şimdi yok" cevabını vermişti.. yine de bir şüphe içimi kemiriyor..

3 yorum:

eslem dedi ki...

:)
özsütün mönüsüne bakarsan pastaların içindeki alkol çeşitleri yazıyor :p

KeLeBeK dedi ki...

"eskiden vardı şimdi yok"
neden tarifini değşştirsin ki böyle de güzel satıyor
pastanelerin neredeyse tamamına yakını kullanıyor likörü tatlılarda. artık çok normal.

bu arada ben de bir dondurmacıda sigara içildiğini görünce yöneticilerine çıkışmıştık geçen sene. adam zönk diye resmi evrak sokmuştu burnuma. yasak lokanta tipi yerlerde 2009 yılı temmuzu içerisinde başlayacak yazıyordu.

hulofera dedi ki...

eslem.. :( mönüye hiç ihtiyaç duymadım ki, direk kazandibi alıyorum.. önceden de profiterol.. :)

kelebek; desene duman altına devam !!!